Usui Reiki Ryoho

USUI REIKI RYOHO

”REIKI ESTE ÎNTELEPCIUNE COMBINATÃ CU ENERGIE; NE CONECTEAZÃ LA LUMINÃ, NE STIMULEAZÃ CRESTEREA, NE ECHILIBREAZÃ DIN PUNCT DE VEDERE FIZIC SI SPIRITUAL, NE POATE VINDECA CELE MAI ADÂNCI RÃNI SI POATE SÃ NE SCOATÃ LA IVEALÃ POTENTIALE NEBÃNUITE ALE FIINTEI NOASTRE. REIKI ESTE SUPORTUL PENTRU SÃNÃTATEA OPTIMÃ A CORPULUI. EL ESTE UN VEHICUL CÃTRE ADEVÃRUL NOSTRU INTERIOR, CARE NE ÎNDRUMÃ CÃTRE FERICIRE, IAR FERICIREA NU ESTE ALTCEVA DECÂT VINDECARE..” MIKAO USUI

Reiki, in japoneza, are mai multe intelesuri: REI – intelepciunea divina, minune, universal, luminozitatea divina, omniprezent, stralucitor, universal, clar, etc.  KI – energia vitala, forta universala, forta generatoare a cerului si a pamantului. (In chineza se numeste chi, in sanscrita – prana, in crestinism lumina etc.)

Exista o sursa de lumina care in Reiki este numita SURSA UNIVERSALA DE ENERGIE.

Reiki este o energie veche din timpuri atlante. Este un sistem de împuternicire prin IUBIRE, prin care oamenii se pot vindeca pe ei înşişi, pe alţii şi pe Mama Pământ. Nu este nimeni pe pământ care să nu o poate face. Reiki este o energie a fortei vitale, invizibila dar palpabila, infuzeaza si patrunde toate formele de viata. Aceasta energie este infinita si pura.

In mod natural ne luam aceasta energie prin rugaciune, prin impartasanie, prin apa sfintita de la preot care are acces direct la sursa universala (Duhul Sfant).

IDEALURILE REIKI

Arta secretă a chemării fericirii,

Vindecarea spirituală a tuturor bolilor,

Începând de azi elimină teama,

Începând de azi nu mai fi îngrijorat,

Începând de azi devotează-te muncii tale,

Începând de azi ai grijă de semenii tăi şi de toate fiinţele vii,

Dimineaţa şi seara împreunează-ţi mâinile pentru rugăciune,

Rosteşte aceste cuvinte din inima ta şi cântă aceste cuvinte.

Oamenii au practicat arta punerii mainilor spre vindecare de la inceputul timpurilor. Această energie este cunoscută sub mai multe nume: CHI (în China), PRANA (în India), REIKI (în Japonia). Este un instinct natural sa pui mana pe cel ranit, trist sau bolnav. Mamele sunt un exemplu in acest sens, cand copilul este bolnav ea pune mana in locul dureros.  Atingerea umana inseamna vindecare si dragoste. Aceasta energie este una si aceeasi  cu energia folosita de practicantii Reiki. Vindecatorul Reiki are acces la acesta energie si datorita INITIERII pe care o primeste, care elimina blocajele din canalele de energie ale corpului sau.

Initierea conecteaza practicantul Reiki cu sursa de energie universala. Reiki nu este numai pentru cei ce vor sa practice vindecarea, ci si pentru cei care nu au aspiratii de acest gen si doresc numai sa se perfectioneze din punct de vedere spiritual. Reiki va da posibilitatea de autovindecare atat fizic cat si spiritual. Este un mod de a abandona vechi obisnuinte sau dependente, de a vindeca la nivel mental si emotional.

Reiki este o forma de manifestare a puritatii inimii noastre!

Istoria Reiki

REIKI a fost un sistem de vindecare folosit în antica Atlantidă, creat de către un mare preot, la templul VINDECĂRII, preot care este acum cunoscut sub numele de Maestrul Spiritual (Ascensionat) St. Germain.

Fondatorul acestui sistem este Mikao Usui (1865-1926). El a readus aceasta practica pe Pamant printr-o experienta avuta  in anul 1922. An in care acesta a urcat pe muntele Kurama si a tinut post negru 21 de zile, dupa ce in prealabil incerca sa afle taina vindecarilor facute de Iisus Hristos. In ziua 21  primeste aceasta energie pe care o numeste REIKI. Transmite mai departe Reiki-ul lui Chujiro Hayashi care mai departe doamnei Hawayo Takata.  Aceasta aduce Reiki-ul in America unde instruieste 22 de maestri. Acestia au fondat societati de Reiki, iar fiecare si-a pus amprenta mai mult sau mai putin pe acest sistem, astfel la oara actuala pe langa diferentele de la un maestru la altul mai sunt si peste 100 de alte ramuri asa zise nontraditionale sau moderne. Oricum ar fi, este o eroare grava a sustine ca Reiki-ul meu este mai bun decat al tau, sau invers. Toate functioneaza, exista insa diferente la simboluri si vibratiile la care acestea conecteaza, plus diferente la ritualul de initiere (acordaj). In rest totul depinde de practica si nivelul spiritual al fiecaruia.

Principiile Reiki

DOAR ASTĂZI SĂ AM ÎNCREDERE DEPLINĂ (să trăiesc „acum”)

 • Toate lucrurile se întâmplă în concordanţă cu vointa Divină.
 • Am să ascult de sfatul Sinelui meu Superior şi voi da voie vieţii şi muncii mele să se desfăşoare în limitele planului Divin.
 • A-mi face griji, a mă nelinişti, înseamnă a nu avea încredere în rolul pe care Dumnezeu îl joacă în viaţa noastră.
 • Dacă noi vom asculta de vocea noastră interioară, noi vom creşte, vom ajunge să recunoaştem şi accepta locul pe care îl ocupăm în lume şi să pornim de aici inainte în dragoste şi compasiune.

DOAR ASTĂZI SĂ MUNCESC CINSTIT

 • Mă iubesc pe mine însămi suficient de mult ca să-mi dau seama că acţiunile mele afectează pe ceilalţi.
 • Am face munca cu onestitate, înseamnă a fi cinstit faţă de mine însămi. Dacă vom creea armonie în noi înşine, ajutăm la armonizarea lumii.
 • Dacă colaborăm la dragoste şi echilibru, vom avea parte de aceste binefaceri în propria noastră viaţă. Încearcă să vezi încercările vieţii ca lecţii pe care Dumnezeu încearcă să ţi le ofere pentru a-ţi da şansa de a învăţa.
 • A fi spiritual înseamnă a fi conştient de propriile tale nevoi, precum şi de nevoile altora.
 • Desăvârşirea vine din străduinţa cinstită pe care o facem în fiecare zi pentru a ne perfecţiona pe noi şi pentru a ajuta pe alţii.

DOAR ASTĂZI ÎMI VOI ACCEPTA BINEFACERILE (în sens Christic, binefacerile sunt lecţii de viaţă atât rele cât şi bune)

 • Aceasta înseamnă că mă voi uita la viaţa mea şi voi aprecia ce am cu adevărat. Cheia a avea tot ceea ce îţi trebuie, este să vizualizezi pozitiv, să gândeşti pozitiv, pentru că obţii tot ceea ce gândeşti.
 • Învaţă să gândeşti în mod constructiv şi astfel să-ţi aduci în viaţă energiile de care ai într-adevăr nevoie.
 • Dacă gândeşti lumină, va fi lumină. Dacă gândeşti întuneric (ai gânduri întunecate), tu vei deveni întunecat. Dă-i voie spiritului tău să-ţi spună de ce ai tu neapărat nevoie.
 • Noi suntem lumina lui Dumnezeu pe pământ, aşa că lasă lumina să se manifeste prin tine, în adevăr, frumuseţe, armonie, dragoste şi îndestulare.

NUMAI ASTĂZI VOI FI ÎMPĂCAT

 • Atunci când eşti furios, eşti controlat. A fi furios înseamnă a fi controlat de altceva sau altcineva.
 • Este o încăpăţânare de a nu vedea, de a nu lua în seamă lucruri despre tine care nu-ţi fac plăcere.
 • Furia te limitează şi-ţi produce neajunsuri fizice şi emoţionale. Energia este viaţă şi dacă eşti furios, furia ta pătrunde în mâncare, în materialul locuinţei şi în toate formele de viaţă din universul nostru. Această energie a furiei trebuie transformată în dragoste şi echilibru. Zâmbeşte şi primeşte zâmbetul altora. Dragostea va răspunde cu dragoste. Gândeşte roz, aceasta este culoarea iubirii.

NUMAI ASTĂZI VOI AVEA RESPECT PENTRU TOT CE ESTE VIAŢĂ

 • Ni s-au oferit toate condiţiile pentru a trăi în armonie şi respect. Până nu vom învăţa să ne respectăm şi să ne iubim pe noi înşine, nu vom fi în stare să respectăm şi să iubim pe alţii şi să fim în armonie cu planul Divin.
 • Noi, ca vindecători, suntem instrumentele planului divin şi trebuie să le arătăm celorlalţi calea spre dragoste şi compasiune. Pământul este o fiinţă vie, iubitoare, trebuie să înţelegem aceasta şi să-l ajutăm pentru a reajunge la echilibrul iniţial. Umanitatea a abuzat de pământ (mama lor) iar noi trebuie să-l ajutăm să se vindece. Numai prin aceasta vom putea să devenim întregi (conform planului divin).

Structura sistemului Reiki Usui Ryoho cuprinde:

Gradul I- Shoden – Deschiderea canalului Reiki – după iniţiere, practicantul poate face tratament prin punerea mâinilor, fie pentru el însuşi, ca autotratament. Poziţiile de punere a mâinilor sunt simple şi intuitive, se merge pe principiul de sus în jos, urmărindu-se chakrele, pe faţa şi pe spatele trupului. De asemenea se aplică mâinile în locurile durerose. (vezi manual curs)

Gradul al II-leaDezvoltarea abilitatii de vindecare si a puterii energiei Reiki – după iniţiere, practicantul primeşte primele simboluri Reiki, cu ajutorul cărora îşi poate activa palmele pentru o mai mare eficienţă şi poate face tratament şi prin realizarea şi vizualizarea simbolurilor în anumite puncte bine precizate. De asemenea, simbolurile permit curăţarea încăperilor de energii negative, dăunătoare, curăţarea şi energizarea mâncării, dar şi trimiterea luminii la distanţă.

Gradul al III-leaAuto-purificarea si vindecarea corpului fizic, mental si emotional, dezvoltarea capacitatilor senzoriale – după iniţiere, practicantul primeşte noi simboluri şi învaţă tehnici suplimentare.

Gradul al IV lei sau maestru – elevul a atins un nivel inalt de constiinta, etica si armonie mental-emotionala care ii permit sa devina instructor.

STRUCTURA CURSURILOR

Reiki Practicant  – Notiuni de baza in lucrul cu energia Reiki. Activarea Reiki implica “acordajul”(initierea). Prin acest acordaj, se activeaza fluxul de energie universala, energie vindecatoare care dezvolta abilitatile intuitive. Tehnica Reiki dezvolta o accelerare a constiintei de sine, carisma personala, pacea interioara, iubirea neconditionata si compasiunea.

Continut : Istoria si principiile Reiki; modalitatea de canalizare a energiei catre vindecarea personala si a altora; tehnici pentru activarea si dezvoltarea perceptiei extra-senzoriale; structura energetica umana; auto-vindecarea si extinderea gradului de constientizare a sinelui divin.

Reiki Maestru – Notiuni avansate ale tehnicilor Reiki. Sunt prezentate instrumente complexe de lucru pentru vindecarea mentala, emotionala si spirituala, se aprofundeaza lucrul cu propriul “chi” , dezvoltand stari optime de sanatate, vitalitate si crestere a gradului de constiinta, de elevare.

Continut : Tehnici Reiki pentru dezvoltarea perceptiilor intuitive si psihice care conduc la vindecarea mentala / emotionala / spirituala (vezi urmatoarele sisteme Reiki descrise pe site).

Important:

 • Fiecare cursant primeste manuale de studiu in format digital sau printat, certificat de participare la cursuri recunoscut de Ordinului Practicienilor de Medicina Complementara si Alternativa din Romania.
 • Dupa predarea cursurilor persoanele interesate sunt organizate in grupe de studiu si practica in vederea formarii in gradul de instructor dar si pentru autocunoastere si dezvoltare personala.
 • Optional inscrierea in cadrul ”International Center for Reiki Training” si diploma autorizata Karuna Reiki International® pentru sistemul Karuna Reiki .

Inscrierea la cursuri se face dupa avizul prealabil. Initierile se realizeaza personal sau la distanta.

email karyn.lombrea@yahoo.com.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 7,227 other followers

%d bloggers like this: