Usui Reiki Ryoho

”REIKI ESTE ÎNTELEPCIUNE COMBINATÃ CU ENERGIE; NE CONECTEAZÃ LA LUMINÃ, NE STIMULEAZÃ CRESTEREA, NE ECHILIBREAZÃ DIN PUNCT DE VEDERE FIZIC SI SPIRITUAL, NE POATE VINDECA CELE MAI ADÂNCI RÃNI SI POATE SÃ NE SCOATÃ LA IVEALÃ POTENTIALE NEBÃNUITE ALE FIINTEI NOASTRE. REIKI ESTE SUPORTUL PENTRU SÃNÃTATEA OPTIMÃ A CORPULUI. EL ESTE UN VEHICUL CÃTRE ADEVÃRUL NOSTRU INTERIOR, CARE NE ÎNDRUMÃ CÃTRE FERICIRE, IAR FERICIREA NU ESTE ALTCEVA DECÂT VINDECARE..” MIKAO USUI

Reiki, in japoneza, are mai multe intelesuri: REI – intelepciunea divina, minune, universal, luminozitatea divina, omniprezent, stralucitor, universal, clar, etc.  KI – energia vitala, forta universala, forta generatoare a cerului si a pamantului. (In chineza se numeste chi, in sanscrita – prana, in crestinism lumina etc.)

Exista o sursa de lumina care in Reiki este numita SURSA UNIVERSALA DE ENERGIE.

Reiki este o energie veche din timpuri atlante. Este un sistem de împuternicire prin IUBIRE, prin care oamenii se pot vindeca pe ei înşişi, pe alţii şi pe Mama Pământ. Nu este nimeni pe pământ care să nu o poate face. Reiki este o energie a fortei vitale, invizibila dar palpabila, infuzeaza si patrunde toate formele de viata. Aceasta energie este infinita si pura.

In mod natural ne luam aceasta energie prin rugaciune, prin impartasanie, prin apa sfintita de la preot care are acces direct la sursa universala (Duhul Sfant).

“Reiki este înţelepciune şi adevăr” Hawayo Takata

De-a lungul istoriei omenirii au existat întotdeauna metode de vindecare care se bazau pe transferul energiei vitale universale, aceeaşi energie care aduce viaţa în univers şi o hrăneşte. În urmă cu mii de ani, tibetanii ajunseseră la o înţelegere adâncă a naturii spiritului, energiei şi materiei, utilizând aceasta cunoaştere pentru vindecarea trupurilor lor, armonizarea sufletelor si conducerea spiritelor către experienţa unităţii. Mai târziu găsim această cunoaştere şi în India şi, de asemenea, găsim forme modificate ale ei in Japonia, China, Egipt şi la culturile romane, numai ca să menţionez câteva. Această cunoaştere a fost păstrată de misterul şcolilor majoritaţii culturilor antice si a fost cunoscută în întregime numai de câţiva oameni, de obicei preoţi sau conducatori spirituali care in schimb, au transmis-o discipolilor pe cale orală.

Oamenii de ştiinţă moderni, de obicei interpretează greşit această cunoaştere pentru că ea s-a păstrat in limbaj criptic sau prin simboluri. Cunoaşterea Reiki s-ar fi pierdut dacă Dr. Mikao Usui nu ar fi redescoperit cheia care duce la refacerea unei tradiţii de vindecare veche de mii de ani ea apărând încă din vechile scrieri sanscrite până la sfârşitul secolului XIX.

Cuvântul Reiki înseamnă energie vitală universală. Este definită ca fiind puterea care acţioneaza şi traieşte în toată materia creată. Cuvântul se împarte în două. Silaba rei descrie aspectul nemărginit universal al acestei energii, în timp ce ki este el însuşi parte a rei, fiind energia forţei vitale care curge prin toate fiinţele.

Reiki este cea mai naturală metodă de vindecare pe care o cunoaştem, dar este, de asemenea, cea mai eficienta metoda de a transfera această energie vitală universală. O dată ce o persoană a fost deschisă să devină un “canal” pentru Reiki, energia concentrată a vieţii va curge prin mâinile sale cu acordul său propriu şi el va rămâne cu această capacitate pentru tot restul vieţii sale.

Teoria supergravitaţiei descrie existenţa unui câmp standardizat, perfect echilibrat în relaţia cu el însuşi, un câmp de inteligenţă pură care aduce toată materia la forma de bază a tuturor creaţiilor. Această coincide exact cu descoperirile care i-au luminat pe oameni de-a lungul secolelor. Ei ne spun că există o stare de a fi care conţine toată creaţia şi din care apare viaţa. Energia acestei stări de a fi trăieşte în toate lucrurile şi această energie universală curge prin mâinile noastre în forma concentrată atunci când tratăm pe cineva cu Reiki.

Terapeutul este numai un canal pentru această energie, pentru că acesta nu este al lui, energia limitată care trece prin el când îşi aşează mâinile pe o persoană, dar mai degrabă una universală, care îl lasă apoi în armonie cu el şi mai puternic. De asemenea, Reiki lucrează în felul său asupra zonei din corp care are nevoie. Evident este înzestrat cu o mare inteligenţă din moment ce ştie exact locul şi modul în care să acţioneze.

Oamenii foarte receptivi experimenteaza Reiki ca o stare de iubire. Iubirea este o putere de unire care ne conduce mai departe către o stare de sine cu întregul creaţiei. Scopul real al omenirii este să traducă această stare în realitate şi să o trăiască. Iubirea este căminul sufletului, acolo unde se întoarce să fie unită ca picătura cu oceanul nemărginit al fiinţei, o stare de uniune, cunoaştere şi înţelepciune, creativitate şi armonie, realizare şi eternă binecuvântare. Reiki ne poate ajuta să ne găsim drumul înapoi către această stare de sănătate. Este o metodă de vindecare în sensul cel mai larg al cuvântului. După cum aţi observat deja, Reiki nu are nimic în comun cu spiritismul sau ocultismul în orice formă a lor. Darul Reiki nu te face “magician”.

În tratamentul Reiki, se utilizează numai o forma concentrată, dar neutră de energie cosmică. Pentru a practica Reiki, nu este necesară o credinţă specială. Este utilizat cu succes de oameni de diferite credinţe şi religii, de către liberii cugetători ca şi de adepţii a diferite filosofii şi ideologii. Faptul că Reiki a permis multor oameni să atingă o înţelegere mai bună a problemelor religioase în timp ce le-a permis să experimenteze spiritualitatea într-o manieră mai profundă vorbeşte despre universalitatea sa.

Cu siguranţă nu este o simplă coincidenţă ca o metodă de vindecare că Reiki a fost redescoperită şi adusă înapoi la viaţă în zilele noastre, pentru recunoasterea faptului că înţelepciunea adâncă a formei de viaţă o mică parte a dezvoltării ştiinţei şi tehnologiei a dus la apariţia unei alte probleme chiar şi cu existenţa acestor adevăruri incontestabile.

Stăm pe umerii noii generaţii care fie vă aduce o nouă calitate a conştiinţei umane sau o distrugere radicală a tot ceea ce este vechi. Orice s-ar întâmpla, este decizia noastră şi găsim că este încurajator faptul că există interes pentru ca adevărul să se răspândească. Curs Terapii Complementare ®drepturile rezervate.

Nivele

Reiki Usui Practicant  – Notiuni de baza in lucrul cu energia Reiki. Activarea Reiki sau “acordajul”(initierea). Prin acest acordaj, se activeaza fluxul de energie universala, energie vindecatoare care dezvolta abilitatile intuitive. Tehnica Reiki dezvolta o accelerare a constiintei de sine, carisma personala, pacea interioara, iubirea neconditionata si compasiunea.

Continut seminarii: tehnici si modalitati de canalizare a energiei catre vindecarea personala si a altora; tehnici pentru activarea si dezvoltarea perceptiei extra-senzoriale; structura energetica umana; auto-vindecarea cu ajutorul energiei, introducere in tehnica meditatiei.

Reiki Usui Maestru – Notiuni avansate ale tehnicilor Reiki. Sunt prezentate instrumente complexe de lucru pentru vindecarea mentala, emotionala si spirituala, se aprofundeaza lucrul cu propriul “chi” , dezvoltand stari optime de sanatate, vitalitate si crestere a gradului de constiinta, de elevare.

Initierea se poate face si la distanta.


Infolight SRL, CUI 28540361, J40/6397/2011, RO16RNCB0285122216070001 RON si RO86RNCB0285122216070002 EUR, BCR Unic Bucuresti.

Acest site functioneaza sub incidenta Drepturilor de Autor.
Toate drepturile rezervate Karyn Maria Taulescu.

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 8,138 de alți urmăritori

%d blogeri ca acesta: